۲۳ بهمن ۱۳۹۶، ۱۵:۱۹

موسسه نور، نمونه یک ادغام موفق در نظام بانکی

موسسه نور، نمونه یک ادغام موفق در نظام بانکی

با تکیه بر گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس، می‌توان نتیجه گرفت که موسسه نور، نمونه یک ادغام موفق در نظام بانکی بوده است.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، موضوع ادغام موسسات مالی و فضای فعلی آنها بار دیگر با گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس بر سر زبان‌ها افتاد؛ موضوعی که نشان می‌دهد با اهمیت دادن به موسسات مجاز و روند صحیح طی مسیر با آنها می‌توان با کنار زدن موسسات غیر مجاز و رصد مداوم عملکردها و فضای مالی و بانکی کشور روزهای بهتری را شاهد بود.

با استناد به بخش‌هایی از این گزارش می‌توان این موضوع را به وضوح دریافت که با حذف موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، برخی از موسسات ادغام شده که از ابتدا دارای بسترهای صحیح بانکی و مالی بوده‌اند، با توجه به زیرساخت‌های اصولی و همچنین پشتوانه مالی قوی نه تنها از ادغام موسسات و مقررات و سخت‌گیری‌های بانک مرکزی متضرر نشده‌اند، بلکه منتفع نیز شده‌اند؛ به نحوی‌که مجموع سپرده‌های بانک و موسسات اعتباری ادغام شده از زمان صدور مجوز تا پایان سال ۱۳۹۵ از حدود ۷۰۰ هزار میلیارد ریال به رقمی معادل ۳۱۵۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است، یعنی افزایشی معادل ۴.۵ برابری در این حوزه رخ داده است.

با بررسی جدول پیوست این گزارش و لحاظ کردن آمار آن می‌توان دریافت که موسسه نور  با اعمال دستورالعمل‌های نظارتی و راهبردی بانک مرکزی ج . ا . ا و همچنین پیاده‌سازی آخرین استانداردهای حسابداری و حسابرسی به‌منظور شفاف‌سازی هرچه بیشتر صورت‌های مالی اساسی خود توانسته با هدفمند نمودن شعب خود بسوی سوپرمارکت‌های مالی و اقتصادی سهم بازار و مشتریان خود را گسترش داده و با اقبال بیشتر مردم و مسئولان امر قرار گرفته و مواجه شوند.

دکتر مهدی مصلح استاد دانشگاه و کارشناس بانکی در این باره گفت: باید شرایط امنیت کسب و کار در کشور افزایش یابد، شاخه تولید را فعال کنیم، نرخ بازدهی تولید افزایش پیدا کند، تولید سهم بازار در کشورهای همسایه و خارج از کشور ارتقاء یابد.

وی افزود: اگر تجمیع موسسات مالی و اعتباری بدون اینکه در سایر بانک ها ادغام شود صورت می‌گیرد، کار صحیحی به شمار می‌رود اما اگر موسسات زیر مجموعه بانک‌هایی که در حال حاضر فعالیت دارند، محسوب شوند کار نادرستی است. اگر موسسات مالی با بدهی‌هایی که دارند با بانک ها ادغام شوند، بدهی موسسات به گردن بانک های فعال می افتد و در نهایت باعث ورشکستی بانک‌ها می‌شود و شاهد حرکت دومینویی ورشکستی تمام بانک‌ها خواهیم شود.

این استاد دانشگاه و کارشناس بانکی همچنین خاطرنشان کرد که در تائید این موضوع می‌توان با اشاره به گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس از ادغام‌های صورت گرفته و روند بعد از آنها این موضوع را در نظر گرفت که عملکرد موسسه اعتباری نور در این خصوص عملکرد بسیار قابل قبولی بوده است و از بقیه موسسات در این خصوص پیشی گرفته است.

کد خبر 4225785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha